Wegwerphandschoenen, ook wel medische handschoenen genoemd, worden meestal alleen gedragen tijdens medische en chirurgische ingrepen, maar kunnen ook worden gebruikt om werknemers in veel andere situaties te beschermen. Deze wegwerphandschoenen kunnen van een hard materiaal zijn gemaakt, zoals latex of vinyl, of plastic. Deze handschoenen kunnen met de hand worden schoongemaakt, met een papieren handdoek, een natte tissue of een in de handel verkrijgbare desinfecterende spray.

Wegwerphandschoenen worden steeds vaker gebruikt in de medische industrie vanwege hun praktische bruikbaarheid, kosteneffectiviteit en beschikbaarheid.

Medische technici dragen bijvoorbeeld vaak wegwerphandschoenen tijdens het uitvoeren van chirurgische ingrepen, waaronder bloedtesten. Medische laboratoriummedewerkers gebruiken deze handschoenen vaak bij het hanteren van monsters van lichaamsvloeistoffen en vloeistoffen die te vervuild zijn om alleen te hanteren, zoals bloed. Schoonmaakfaciliteiten dragen soms wegwerphandschoenen om de kamers van patiënten te ontsmetten. Dergelijke diensten vereisen vaak hygiënische handen, maar de werknemers kunnen deze taken niet uitvoeren als hun handen bedekt zijn met een onrein oppervlak.

Hoewel wegwerphandschoenen op grote schaal worden gebruikt door de medische en gezondheidszorg, worden ze ook gebruikt door bouwvakkers. Ze kunnen worden gebruikt om blootgestelde delen van het lichaam te bedekken nadat ze zijn geverfd met een grondlaag. In feite kan verf ook op blootgestelde delen van een muur worden aangebracht zonder deze oppervlakken te verontreinigen, zolang de verf maar helder is. Werknemers die heldere verf dragen, zullen hun handen grondig kunnen wassen nadat ze hun muren hebben geverfd, zonder dat er enige verontreiniging door hun blanke lak glijdt.

Van veel andere soorten bedrijven is ook gebleken dat ze profiteren van het gebruik van wegwerphandschoenen.

Deze omvatten restaurants, winkels en scholen die toiletten, kleedkamers of andere delen van een gebouw schoonmaken waar mensen naar binnen mogen zonder eerst bedekt te zijn met een paar medische wegwerphandschoenen. Werknemers van bedrijven die receptplichtige medicijnen verkopen, kunnen ook worden beschermd tegen besmetting als hun handen bedekt zijn met een beschermende handschoen.

Medische wegwerphandschoenen worden ook vaak gebruikt in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Verpleegkundigen kunnen medische wegwerphandschoenen uit één stuk dragen tijdens het afnemen van bloed, het aanbrengen van zalven of het toedienen van antibiotica, of andere taken waarvoor hechtingen of hechtingen nodig zijn. Verpleegkundigen kunnen ook wegwerphandschoenen dragen bij het toedienen van medicijnen aan patiënten die dat zelf niet kunnen. De wegwerphandschoenen die in dit geval worden gebruikt, zijn wegwerphandschoenen om de verspreiding van infectie te helpen voorkomen, en omdat ze wegwerphandschoenen zijn, kunnen ze niet opnieuw worden gebruikt.

Wegwerphandschoenen kunnen ook worden gedragen door artsen, tandartsen, podotherapeuten en andere medische professionals die procedures met hun handen uitvoeren. Ze kunnen ook worden gebruikt door huiseigenaren die thuiszorgactiviteiten uitvoeren, zoals baden of verzorgen van hun huisdieren, of huishoudelijke taken uitvoeren waarbij de ogen, neus en mond van patiënten worden aangeraakt. Deze professionals die deze handschoenen dragen, beschermen niet alleen hun handen, maar helpen ook de blootstelling aan ziektekiemen die op de handen van hun patiënten aanwezig zijn, te verminderen.

 

 

Klik hier voor meer informatie: https://cleanproduct.nl/