Een inleiding tot kerkorganen

kerkorgels

Kerkorgel is ook bekend als orgelpsalter of orgelkoor.

Het orgel is in feite een muziekinstrument dat geluid maakt door lucht in de orgelpijpen te drijven die op een piano zijn gekozen. De orgelpijpen zijn opgebouwd uit een reeks holle buizen gemaakt van metaal, kunststof, hout en zelfs keramiek. Elke pijp heeft een andere toonhoogte en volume omdat elke pijp in serie wordt geleverd, elk met een gemeenschappelijke toon en toonhoogte over het hele toetsenbordkompas.

Orgelpijpen hebben meestal een opening aan de zijkant die wordt afgedekt door een dunne plastic of metalen plaat. Deze opening wordt gebruikt om het orgel te voorzien van de lucht die het nodig heeft om een ​​geluid te produceren. Het orgels gebruikt ook zijn tongen of mondstukken om het volume van het geproduceerde geluid te regelen.

Een kerkorgels zal heel anders zijn dan een klassieke piano.

De toetsen op een piano hoeven niet ingedrukt te worden zoals op het orgel. Als u op het orgel begint te spelen, zult u merken dat er twee soorten klanken zijn: de klanken die van de toetsen komen en die van de tongen. Deze twee verschillende soorten geluiden worden op twee verschillende manieren gecreëerd. De meest basale methode is door gebruik te maken van de hamer en beitel. Dit doe je door op de toetsen op het toetsenbord te drukken om ervoor te zorgen dat ze niet te los zitten.

Om het orgel luider te maken, worden hamerbeitels gebruikt.

De hamerbeitels worden gebruikt om het riet te breken en beter hoorbaar te maken. Dit is hoe het geluid dat door het orgel wordt geproduceerd, kan worden versterkt. Naast het gebruik van hamerbeitels wordt een instrument genaamd “hamer” gebruikt dat ervoor zorgt dat de rieten trillen en een uniek geluid produceren.

Naast dit type geluid, is een andere methode om het geluid van kerkorgels te versterken door gebruik te maken van de schuif. Met diamachines kan de organist het volume van de muziek veranderen, evenals het timbre. Dit wordt gedaan door de schuif op en neer te bewegen om het algehele timbre te veranderen.

Tegenwoordig heeft het kerkorgel hetzelfde belang gekregen als een klassieke piano. Het wordt nog steeds in de kerk gebruikt, zij het op een heel andere manier. Sommige mensen gebruiken tegenwoordig een kerkorgel om hun eigen partituur te begeleiden wanneer ze de piano spelen. Anderen kopen kerkorgels als cadeau voor zichzelf en gebruiken het als begeleiding. Het orgel wordt niet alleen in kerken gebruikt, maar ook in scholen, hogescholen, ziekenhuizen, musea en scholen voor andere doeleinden.