Wat is een  <a href=Mylovelynotebook.nl bullet journal “>

Wat is een Bullet Journal?

Wat is een bullet journal? Het is een effectieve manier om georganiseerd te blijven en op koers te blijven met uw dagelijkse doelen en activiteiten. In feite is het zo effectief dat sommige mensen ernaar verwijzen als hun "geheime tool". Wat is een bullet journal?

Het bullet journal is vrij ingewikkeld. Elk deel van het dagboek wordt vervolgens onderverdeeld in een reeks gerelateerde modules: een doorlopend logboek waarin u uw plannen en toekomstige doelen voor de komende maanden en het komende jaar documenteert. Een maandelijkse planner die u helpt bij het plannen van uw takenlijst, kortetermijndoelen en deadlines, evenals langetermijnplannen. Voor elke maand leg je ook vast welke tools of bronnen je hebt gebruikt, zoals een dagboek, een memo voor jezelf of een indexkaart, zodat je later gemakkelijk belangrijke informatie kunt terugvinden.

Om bullet journals nuttiger te maken, gebruiken we kleurcoderingstechnieken om verbanden te leggen tussen onderwerpen in de verschillende modules. Als de doelen van een maand bijvoorbeeld gericht zijn op creativiteit, dan is de kleurcodering van de pagina's groen, oranje, geel en rood. Dit maakt het gemakkelijk om te zien welke delen van uw dagboek verband houden met uw grotere doelen. Deze kleurcodering kan zelfs worden gebruikt wanneer u uw bullet journals schrijft! In plaats van in een algemeen formaat te schrijven, registreert u elke activiteit in een sectie met de "paarse" kleur.

Informatie over dit onderwerp: Mylovelynotebook.nl

Pieter De Bruin