Veel mensen vragen zich vaak af hoe ze een auto vanuit Duitsland naar de VS moeten importeren, maar de procedure is helemaal niet ingewikkeld met de juiste begeleiding. Als u elke stap correct volgt, staat uw Duitse auto binnen de kortste keren in de Amerikaanse straten. Zoals bij elke auto die in de VS wordt geïmporteerd, is het belangrijk dat de auto voldoet aan alle noodzakelijke veiligheidsnormen en aan alle lokale wetten voordat hij in aanmerking komt om op Amerikaanse bodem te rijden. Voordat u deze route neemt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de bevoegdheid heeft om met uw geïmporteerde Duitse auto op de Amerikaanse wegen te rijden.

De eenvoudigste manier om een auto uit Duitsland te importeren, is door een bedrijf te gebruiken dat gespecialiseerd is in aangepaste automatische verzending zoals Van Leersum & Zn. Bij het kiezen van een dienstverlener op maat is het belangrijk dat deze volledig op de hoogte is van alle vereisten en wetten met betrekking tot invoer. Als ze niet bekend zijn met deze procedure of niet zeker zijn van de antwoorden op vragen, dan wilt u wellicht een andere bron gebruiken. Sommige bedrijven kunnen zelfs het hele proces voor u uitvoeren en u de hoofdpijn besparen omdat u de ins en outs van het importeren helemaal opnieuw moet leren. Het is altijd het beste om te vertrouwen op de expertise van een gevestigde en ervaren importauto uit Duitsland.

Zodra u een gerenommeerde rederij heeft gevonden die in staat is om uw importauto van Duitsland naar de VS of Canada te behandelen, kan de rest van het papierwerk eenvoudig worden afgerond. De meeste van deze bedrijven bieden zowel lucht- als wegtransport voor uw auto naar de gewenste bestemming, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het binnenrijden van een ander land en het afgeven van uw voertuig bij de douane. Het meeste papierwerk kan online worden gedaan en sommige bedrijven bieden zelfs een virtuele doorloop van het proces op hun websites. Het enige dat u hoeft te doen, is de vereiste formulieren invullen en eventuele douanekosten en belastingen betalen.

Voordat u het land verlaat, is het erg belangrijk om uw voertuig bij een douane-expediteur te registreren. Dit is essentieel als u wilt voorkomen dat u buitensporige kosten moet betalen bij het lokale douanekantoor. Een Duitse makelaar zal een vergoeding aanrekenen gelijk aan 10% van de totale waarde van de auto om zijn diensten als douane-expediteur voor uw importauto van Duitsland naar de VS of Canada te dekken. Zorg ervoor dat u deze vergoeding vooraf bespreekt voordat u iets tekent of zelfs maar instemt met een regeling om de auto uit Duitsland te importeren. U moet alles intact laten en niets ondertekenen totdat u er absoluut zeker van bent dat de vergoedingen volledig in overeenstemming zijn met wat u zou betalen als u van plan was de auto zelf te importeren.

Zodra het papierwerk en de onderhandelingen met de makelaar zijn afgerond, kan de auto veilig naar uw eindbestemming worden vervoerd. Inspecteer het voertuig bij ontvangst grondig op schade of enige duidelijke schade. U mag geen ruimte laten voor fouten, omdat u anders misschien meer betaalt dan u in de eerste plaats zou moeten hebben, of erger nog, een beschadigd voertuig krijgt wanneer u een auto vanuit Duitsland naar de VS of Canada importeert.

Zolang u de nodige procedures volgt om een auto vanuit Duitsland naar de VS of Canada te importeren, zou u helemaal geen problemen moeten hebben. Het verschepen van een auto vanuit Duitsland naar de VS of Canada is een vrij eenvoudig proces, maar het is belangrijk om kennis te nemen van de stappen en de gevolgen als u een fout maakt. De invoer van auto’s is een groot probleem in Duitsland en andere Europese landen. Als u een auto uit Duitsland wilt importeren, moet u dit aan de experts overlaten om ervoor te zorgen dat alles probleemloos verloopt.

Bezoek voor meer informatie hun website op vanleersum.nl