Wat is mijn huis waard? Dit is een vraag die veel mensen stellen die van plan zijn hun huis op deze markt te verkopen. Wanneer u uw huis probeert te verkopen, is de hoogste prioriteit natuurlijk altijd om voor zo veel mogelijk geld te verkopen. Het is echter ook gemakkelijk te beseffen dat zowel de locatie als de staat van uw huis er echt toe doet.

Een ding dat veel onervaren makelaars niet beseffen, is dat de staat en locatie van hun onroerend goed er eigenlijk heel veel toe doet als het gaat om de verkoopprijzen van onroerend goed. In feite zijn er een aantal factoren die de woningwaarden be├»nvloeden. Een huis in een luxe gebied kan bijvoorbeeld hoger geprijsd zijn, simpelweg vanwege de wenselijkheid. Aan de andere kant kan een huis in een minder luxe gebied lager geprijsd zijn, simpelweg omdat het het prestige mist dat met andere huizen wordt geassocieerd. Daarom is een belangrijke vraag die u moet stellen voordat u uw woning op de lijst plaatst, “wat is mijn huis waard?”

Het antwoord wordt natuurlijk bepaald door uw makelaar, uzelf of een schatting van een koper. Kopers gebruiken meestal een woningtaxatieschatter om de totale waarde van woningen in hun gebied te bepalen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat deze taxatie niet noodzakelijk alle factoren omvat die van invloed kunnen zijn op de waarde van een woning. Veel kopers zullen bijvoorbeeld vaak geen rekening houden met architectonische kenmerken, lokale voorzieningen en nabijgelegen scholen en ziekenhuizen. Hoewel deze factoren technisch gezien de totale waarde van een huis niet “beheersen”, kunnen ze toch een dramatische invloed hebben op wat mijn huis waard is.

Makelaars gebruiken daarentegen meestal een vorm van vergelijkende marktanalyse die bekend staat als een CMA. Een CMA, of vergelijkende marktanalyse, is een meer geavanceerde manier om te bepalen wat mijn huis waard is. In een CMA geef je in feite het gebied, de staat en de provincie waar je woont, en de vierkante meters die je hebt aan de makelaar, en de makelaars zullen hun subjectieve beoordeling van vergelijkbare huizen in jouw omgeving gebruiken om te komen een nauwkeurige schatting. Hoewel een CMA meer tijd in beslag neemt dan het gebruik van een eenvoudige schatting van het onroerend goed, is het nog steeds een effectieve manier om te bepalen wat uw huis waard is.

Een derde manier om te bepalen wat mijn huis waard is, is door een makelaar in onroerend goed in te huren die bedreven is in het uitvoeren van vergelijkende taxaties. Hoewel een makelaar in onroerend goed misschien niet in staat is om een volledige CMA uit te voeren, zal hij / zij meestal bedreven zijn in het schatten van de waarde van vergelijkbare huizen in uw directe omgeving. Als vuistregel geldt dat als de prijs van vergelijkbare woningen in uw directe omgeving $ 700 lager is dan de marktwaarde van uw woning, uw woning vrij ‘duur’ is en taxateurs deze hoger zullen waarderen. Aan de andere kant van het spectrum, als de eerlijke marktwaarde van vergelijkbare huizen in uw directe omgeving hoger is dan uw huis is geprijsd, dan geeft uw makelaar u waarschijnlijk een eerlijke marktwaarde.

Als u eenmaal weet hoeveel uw verkoopprijs huis is, kunt u erachter komen wat uw lening waard is. Het gebruik van een hypotheekrentecalculator kan helpen bij het bepalen van uw geleende bedrag, uw maandelijkse afbetalingen en hoe lang u uw lening zult betalen. Het eigen vermogen van uw woning is slechts een deel van het plaatje als het erom gaat te bepalen hoeveel u moet lenen. U moet ook rekening houden met het rente- en aflossingsschema van uw lening. Deze zullen ook van invloed zijn op hoeveel uw hypotheeklening waard is.

Kijk voor meer informatie op https://watismijnhuiswaard.com/