Microsoft PowerApps en Flow maken nu deel uit van het Microsoft System Center en worden aangeprezen als de nieuwe platformonafhankelijke tools voor de bedrijfsanalist.

De belangrijkste reden hiervoor is dat ze een overvloed aan connectoren bieden, waardoor een bedrijfsanalist zijn verschillende gegevensbronnen rechtstreeks op één platform kan aansluiten. Deze platformonafhankelijke tools hebben ook veel geavanceerde functies, waaronder ondersteuning voor XML-gegevens, Excel, Power Point, enz., En kunnen worden geïntegreerd met andere Microsoft-toepassingen.

Wat maakt Microsoft PowerApp zo uniek?

Hiermee kunnen gegevens worden geëxtraheerd uit verschillende systemen, waaronder Excel, PowerPoint, SQL Server, Power Query en meer. In feite kunnen gegevens worden geëxtraheerd uit elk type Microsoft-systeem, of het nu gaat om bedrijfsanalyse of datamining.

Gegevens kunnen worden geëxtraheerd uit Microsoft Dynamics GP of MS SQL, wat vooral handig is als u meerdere soorten gegevens wilt extraheren (zoals verkooprapporten, klantgegevens, klanttevredenheid en meer) en deze op één locatie wilt combineren. Zolang deze systemen op dezelfde server draaien, kunt u toegang hebben tot een grote verscheidenheid aan gegevens. Dit bespaart u veel tijd als het gaat om het beheren van al uw verschillende gegevensbronnen.

Een ander groot voordeel van Microsoft PowerApps is dat je met het platform Microsoft Office-documenten kunt importeren en exporteren. Dit omvat Excel-spreadsheets, Excel-tabellen, PowerPoint-dia’s, webdocumenten, Microsoft PowerPoint-presentaties, Power Point-dia’s en meer. Dit betekent dat als u met veel Microsoft-gegevens werkt, u snel gegevens in hetzelfde document kunt vinden en bewerken zonder naar een andere toepassing te hoeven gaan. Als u het uiterlijk van een bepaalde grafiek of tabel moet wijzigen, kunt u ook gewoon een bestand uit uw bestandsopslag selecteren en het importeren in de PowerApps-gegevensverkenner.

Bedrijfsanalisten zullen ook gemakkelijk de gegevens die ze uit deze applicaties halen, kunnen beheren en analyseren. Dit geeft hen een veel beter idee van hoe hun gegevens presteren, welke soorten gegevens ontbreken en waar deze worden opgeslagen.

Een ander groot voordeel van Microsoft PowerApps is dat het in twee verschillende versies beschikbaar is: voor Windows- en Linux-servers. Dit betekent dat zelfs als uw bedrijf zich op een op Microsoft gebaseerde server bevindt, u toegang kunt hebben tot deze software. en profiteer van de voordelen van Cross-Platform Analytics.

 

 

meer informatie: https://puurict.nl/