Als u overweegt om de motor van uw auto weg te werken, of van plan bent om deze af te stemmen, maakt u zich misschien zorgen over wat het kost en weet u niet waar u het eerst moet doen. Dus als je, net als zoveel anderen, niet zeker weet of je het zelf moet doen, overweeg dan om een professionele chiptuner in het VK in te huren, want die zal je laag en voor een maximale periode in rekening brengen, wel voor het maximum. Ze zullen de onderdelen voor u repareren, u een handleiding geven met alle stappen die u moet uitvoeren, en zullen hun werk garanderen. Dat is hoe dan ook de beste manier om het aan te pakken.

Voordat u begint met het veranderen van chipping, zijn er echter enkele dingen die u moet weten. Allereerst is car chipping anders dan gewone remapping. Als je een motor opnieuw hebt toegewezen, verwijder je gewoon de tankdop, giet je wat nieuw gas in en zet je je nieuwe dop er weer op. Het opnieuw toewijzen van een auto omvat het vervangen van oude pakkingen en cilinderkoppen, het monteren van nieuwe afdichtingen en pakkingen en het vullen van de cilinder met de juiste vloeistof. Het is een redelijk eenvoudig proces.

Dus nu komen we bij het auto chippen, dat is een beetje meer betrokken. Het proces van het chippen van de auto verandert de pakking en cilinderafdichtingen rond de cilinder en de verbrandingsmotor, wat zowel koppel als wat meer vermogen toevoegt. Dit doe je door kleine scheurtjes te maken rond de randen van de cilinderkop. Wanneer je je motor chipt met een remapping-tool, open je in feite deze scheuren. Het hele punt is dat deze scheuren nu luchtdicht zijn, dus u krijgt een beter brandstofverbruik, minder slijtage aan de carburateur en meer vermogen. Bovendien loopt uw motor nu soepeler en met minder brandende brandstof, doordat de pakking strakker is afgedicht.

Een goede methode voor het auto chippen is chiptuning. Chiptuning, oftewel snel chippen van auto’s (reverse engineering), is een modificatie die het juiste koppel en pk’s in de motor plaatst en deze koppelt aan een chip. Chippen is de kunst van het vervangen en verwijderen van chips die de prestaties verbeteren door het inlaatgeluid, de turborespons en de verbranding te verminderen. Door het aantal snelheidsknoppen (LPPR) te veranderen die bepalen hoe de verbranding plaatsvindt, en door een zuiger of blok toe te voegen of te verwijderen, kunnen chiptuners de manier waarop hun motor loopt volledig veranderen. Dit zorgt voor een zeer gemakkelijke, goedkope tune-up die ook behoorlijk wat koppel toevoegt.

Sommige autofabrikanten zijn begonnen met het opnieuw toewijzen van auto’s uit de garage en in de auto zelf. HPI is een bedrijf dat deze trend is begonnen, met zijn brullende Metallic Scratcher. Dit apparaat verspreidt metalen onderdelen rond de omtrek van de auto om de luchtstroom over voorheen verspilde gebieden te helpen sturen. Het doel is om het brandstofverbruik te verhogen zonder aan geluid in te boeten. Remapping is geen nieuw idee, maar het wint aan populariteit. Hiermee kan de persoon die graag kleine wijzigingen aan zijn voertuig aanbrengt, dit gemakkelijk doen zonder de hele hoes te hoeven verwijderen.

Turbodieselmotoren worden nog steeds het meest gebruikt vanwege hun lage kosten en superieure efficiëntie, maar chiptuning wint ook terrein omdat het eenvoudig te installeren is. Veel bedrijven bieden remapping-kits aan voor zowel gasmotoren als turbodieselmotoren. Remapping is een geweldige manier om uw auto te veranderen als u de slechte prestaties beu bent.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/