Foodtrucks zijn op veel evenementen een vast onderdeel geworden. Ze werden bijvoorbeeld gespot tijdens het Taste of Austin-evenement vorige maand, evenals tijdens het jaarlijkse regionale evenement South by Southwest. De rage is niet nieuw; enkele jaren geleden begonnen bedrijven als Cacuzzi, Refreshments in T-Town en Pappuccino’s mobiele catering aan te bieden op muziekfestivals, bedrijfsevenementen en beurzen. Austin is zelfs de thuisbasis van een populair maandelijks evenement genaamd Mardi Gras, dat honderden feestgangers naar historische straten en parades door de stad trekt.

De rage is aangeslagen en de vraag is nu beschikbaar voor mobiele horecabedrijven, waaronder foodtrucks. Er zijn veel exploitanten van foodtrucks met ervaring en die cateringdiensten kunnen aanbieden die ideaal zijn voor alle soorten evenementen. Bij het overwegen hoe foodtrucks in een evenement kunnen worden geïntegreerd, is het belangrijk om na te denken over waar de focus op zal liggen. Zal er veel gedronken worden? Veel dansen? Komen de gasten meestal in groepen of als een grote familie?

De meeste evenementen zullen merken dat als de focus van de bijeenkomst op gezelligheid ligt, het het beste is om een mobiel cateringbedrijf in te huren dat een verscheidenheid aan zitmogelijkheden biedt, van tafels, banken, bistro’s, cabines en meer. Als er veel gasten gaan eten, is het vaak gemakkelijker om grotere porties tegelijk te serveren. Overweeg om koude hapjes, sushi, tapas en andere kleine maaltijden te serveren. Als het belangrijkste evenement echter een barbecue van een uur is, is het over het algemeen het gemakkelijkst om gewoon een paar hamburgers, ribben en kipfilets te koken en de ruimte te gebruiken voor een open bar. Overweeg ook om alcohol te schenken, hoewel sommige cateraars tegen betaling alcohol aanbieden.

Veel evenementen, zowel groot als klein, vinden dat catering veel goedkoper is dan iedereen zijn eigen maaltijden te laten bereiden. Het kost meestal veel minder tijd en het eten kan snel worden bereid in plaats van zelf een grote pan met kip en noedels te koken. De cateraar heeft alle potten, pannen, bestek en andere benodigdheden al in huis en kan de items naar behoefte weghalen. Wanneer er meerdere feesten worden gehouden, kan het erg duur zijn om meerdere mensen in te huren om te koken en te serveren, dus de optie om een foodtruck te huren voor een bedrijf, een festivalbruiloft of een feestje is erg aantrekkelijk. Als het evenement slechts een bijeenkomst is met goede vrienden en familie, zijn er mogelijk minder gasten aan elke tafel en is het misschien niet de tijd en moeite waard om op te ruimen en te serveren. Foodtrucks zijn heel eenvoudig op te zetten en hebben slechts een kleine hoeveelheid apparatuur nodig om te beginnen met koken, serveren en opruimen.

Een foodtruck huren is ook een prima optie voor een klein schoolevenement. De klassen kunnen worden gehalveerd zonder dat u een hele cateraar hoeft in te huren. In plaats daarvan kan het evenement rekenen op vrijwilligers die snel kunnen helpen bij het vervullen van de behoeften van de kleine menigte. Een schoolbus zou kunnen worden gebruikt om kinderen van en naar het evenement te vervoeren. Foodtrucks kunnen ook worden gebruikt als draagbare klaslokalen voor studenten, wat sommige problemen met overbevolking in het klaslokaal kan verlichten. Voor een school die niet regelmatig wordt gehouden, zou dit een geweldige manier kunnen zijn om extra inkomsten te genereren zonder veel geld in de ruimte te hoeven investeren.

Er zijn veel redenen waarom foodtrucks worden gebruikt voor verschillende soorten evenementen, maar er zijn net zo veel redenen waarom ze populair zijn. Ze bieden heerlijk voedsel dat gemakkelijk een grote menigte kan voeden en waardoor de cateraar zich tegelijkertijd kan concentreren op het leveren van de best mogelijke service. Het huren van een foodtruck kan het de cateraar gemakkelijker maken en een deel van de stress van het proces wegnemen. Het kan het ook gemakkelijker maken voor de eigenaar van een foodtruck, die gewoon kan genieten van het succes van zijn bedrijf zonder zich zorgen te maken over het serveren van ontbijt aan 5 personen in de ochtend.

Lees meer … https://toettoetfood.nl/