Assertief worden – Een eenvoudige gids voor realistisch succes op de werkplek

Dus, wat is assertiviteit? Op de werkplek betekent assertiviteit dat je jezelf tactvol en respectvol tegenover anderen – je idee├źn en suggesties – op een duidelijke en eerlijke manier presenteert. Als leider kan het u helpen de steun en het respect van uw teamleden te krijgen en een open communicatie tussen mensen te bevorderen. Hier zijn een paar algemene definities om in gedachten te houden wanneer je leert assertief te worden:

Een duidelijke definitie van assertiviteit zou zijn "actief communiceren" met anderen door op een niet-negatieve manier opbouwende kritiek te geven en te ontvangen. Het is echter mogelijk dat u niet altijd opbouwende kritiek wilt ontvangen; in plaats daarvan kunt u ervoor kiezen om negatief te reageren als iemand u bekritiseert, zelfs als u het niet eens bent met de opmerkingen. Om te leren assertief te worden in deze situatie, is het belangrijk dat je assertieve communicatieve vaardigheden oefent door de drang om 'terug te vechten' te vermijden.

Als je merkt dat je negatief bent, zelfs als iemand constructieve feedback geeft, moet je misschien aan je assertiviteitsvaardigheden werken bezoek de site. Bijvoorbeeld, in plaats van defensief te worden, erken het recht van de persoon om feedback te geven en vraag of je hem zou kunnen ontmoeten om meer te weten te komen over hun perspectief. U kunt ook een cursus assertieve communicatie proberen, zoals "The Power of Conversational Skills" van Robert Kiyosaki. Deze cursus helpt je een eerlijke en open benadering te ontwikkelen om met anderen te communiceren, en helpt je te begrijpen hoe je assertiever kunt worden op de werkplek.

Informatie over dit onderwerp: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus

Pieter De Bruin